Bakır Saç Deneyimi 2 – Kullandığım Boyalar ve Ürün Yorumlarım
Herkese yeni bir yazıdan kocaman merhabalar.
Nasılsınız? Umuyorum iyisinizdir ve hayatınızdaki pek çok şey yolunda gidiyordur.
Bu hafta salı günü, saçlarımı ikinci kez bakıra boyadım. Bununla ilgili, Instagram DM üzerinden sizlerden bolca soru aldım.
Öncelikle ilginize çok ama çok teşekkür ederim. Sizi daha fazla meraklandırmadan, hemen hangi boyaları kullandığıma ve boyalarla ilgili yorumlarıma geçmek istiyorum.
Daha önceki bakır saç denememde; Palette tarçın bakır ve Neva Color tarçın bakır kullanmıştım. Onunla ilgili detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Bu kez 3 farklı boya karıştırdım. Aslında yine 2 farklı boya karıştıracaktım fakat aradığım boyayı internette bulamayınca, yorumlarına güvenerek farklı bir boya keşfettim ve onu sipariş ettim.
İlk aldığım boya; Akos havuç kızılı. Daha önce bu markanın, çilek kızılını kullanmıştım ve çok akması dışında genel olarak memnun kalmıştım. Bu nedenle, havuç kızılını da denemek istedim.
Kuaförlerin kullandığı tüp boyalar, markette kit şeklinde satılan boyalara göre genellikle saçta daha iyi tutuyor. Benim 3 yıllık saç boyama serüvenimde, ben kendi saçlarımda bunu gözlemledim. Akos havuç kızılını; biraz da bu yüzden, daha canlı bir turuncu elde edebilmek için aldım.
Fakat bu boyayla ilgili okuduğum yorumlardan sonra ürünü tek başına kullanmak istemedim.
Çünkü internette yaptığım araştırmalar sonucu; bu boyanın saç diplerinde sarımsı bir ton bıraktığı ve sarı alt tonlu turuncu bir renk olduğu yönünde yorumlara rastladım.
Akos havuç kızılını saçıma tek başına uygularsam, sarımsı bir turuncu ton elde edeceğimi düşünerek bu boyaya karıştırmak için bakır boyaları araştırmaya başladım.
Palette’nin tarçın bakırı güzeldi aslında ama o da açık bir tondu.
Sonra Garnier’in sultan bakırını keşfettim. Bu renkle ilgili okuduğum yorumlarda da boyanın kızıla yakın bir turuncu tonda tuttuğunu okudum. Bu nedenle, Garnier 7.40 sultan bakırını aldım.
Akos havuç kızılı 60 ml, Garnier sultan bakırı ise 40 ml bir boya.
İkisinin karışımının saçıma yetmeyeceğini düşünerek sonradan bir tane daha Garnier sultan bakırı almak istedim ama maalesef internette bulamadım.
Daha doğrusu, Watsons’ın sitesinde alışveriş yapıyordum, ben satın alamadan bitmişti bu boya.
Bu yüzden, daha önceki araştırmalarım sonucu yine internetteki yorumlara güvenerek, Palette Deluxe 7-77 yoğun parlak bakır aldım.
Saçlarımı boyayacağım gün, bu 3 boyayı karıştırdım.
Karışıma her bir boya için toplamda 3 minik şişe oksidan kullandım.
Garnier ve Palette için kendi kutularından çıkan oksidanı kullandım.
Akos 7.50 havuç kızılı için ise bir minik şişe (60 ml) oksidan kullandım. Kullandığım oksidanın linkini şuraya bırakıyorum.
Hazırladığım karışım, başta gözüme çok turuncu gibi göründü.
Ben de o kadar açık bir ton istemediğimden, bu karışıma elimde her daim hazır bulunan, en sevdiğim rengim olan Lil’afix 7.65 lâl kızılından çok az karıştırdım.
Karışımdaki o minik kırmızılıklar, bu yüzden oldu. Bunu yaparak, boyayı biraz daha kızarttım.
Sonuçtan, bir önceki bakır boya karışımına kıyasla çok memnun kaldım. Bu boya karışımı, saçımda çok daha canlı tuttu.
Kullandığım boyalar çok etkiliydi. Bir de saçımı en son 3 hafta önce boyamıştım. Aradan çok zaman geçmediği için ve zemin renginde bakır boya tamamen solmadığından dolayı yeni karışım saçıma çok güzel oturdu.
Gelelim boyalarla ilgili ayrıntılı yorumlarıma;
Akos 7.50 havuç kızılı ürün yorumlarım:
Gerçekten de denildiği gibi sarı alt tonlu bir turuncu tona sahip. Saçımı bugün ikinci kez yıkadım ve saçımdan sarı sarı akıyor.
Fakat saçta çok güzel tutuyor.
Sevmediğim tarafı; kokusu. Ürün amonyak içeriyor ve çok yoğun bir şekilde amonyak kokuyor. Bu koku saçlarımı boyarken beni çok rahatsız etti. Saçımı yıkadıktan sonra bile saçımda kaldı o koku.
Garnier 7.40 sultan bakırı ürün yorumlarım:
Renk tonu olarak güzel bir boya fakat ürün çok az. Zaten hayatımda ilk kez 40 ml bir boyaya rastladım.
Kitin içerisinden çıkan bakım kremi boyadan daha fazla. Ben krem yerine boyanın daha fazla olmasını isterdim ama. Eğer saçlarınız uzun ve gürse, bu boyadan kutu kutu almanız gerekecek.
Bu arada koku olarak herhangi bir irritasyona sebep olmadı bende. Çok yoğun bir kokusu yok.
Palette Deluxe 7-77 yoğun parlak bakır ürün yorumlarım:
Palette’nin 8-77 tarçın bakırına göre daha koyu bir renk tonuna sahip.
Eğer sarımsı turunculardan hoşlanmıyorsanız yoğun parlak bakırı tercih edebilirsiniz. Şahsen tarçın bakıra göre daha çok sevdim renk tonunu.
ve, bir yazının daha sonuna geldik. Benim kullandığım boyalar ve yorumlarım bu şekildeydi. Sorularınızı ve önerilerinizi aşağıda yorum kısmına bırakabilir veya Instagram sayfamdan bana iletebilirsiniz.
Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle,
sizi çok seviyorum. 👩🏻🦰🧡🌻
2 Yorum
Burcu
Merhaba ben 3 kutu boya için kaç ml oksidan kullandığınızı anlamadım totalde. Onu yazabilir misiniz? 50 ml ya da 60 ml gibi
Ebru Bektaşoğlu
Merhabalar, her bir boya için belirtilen oksidan ölçüsü oranına sadık kalarak karışım hazırlıyorum genelde. Akos havuç kızılı için farklı bir oksidan kullanmıştım. 60 ml idi. Diğer boyalar için ise kendi kutularından çıkan oksidanı kullanmıştım diye hatırlıyorum. Genelde boya ve oksidan ölçü oranı 1:1 şeklinde. Fakat bu bazen boyaya göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak çoğunlukla boyanın kullanım talimatında belirtilen oksidan ölçüsü oranını baz alarak karışım hazırlıyorum.