saç cilası
Deneyim,  Kişisel Bakım,  Kızıl Saç,  Kozmetik

Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Herkese yepyeni bir yazıdan merhabalar.

Yeni hafta hepinize; şans, mutluluk ve başarı getirsin. 

Bugünkü yazımda; Instagram’da bana sıkça sorduğunuz bir konu üzerine, kendi yöntemimi paylaşacağım.

Konumuz; saç cilası nasıl yapılır? Kaç haftada bir yapılır? Hangi ürünler kullanılır? Bugünkü yazımda, bu soruların yanıtını bulabileceksiniz.

Öncelikle, şunu söylemem gerekiyor ki, kuaförlerin saç cilasını nasıl yaptığını bilmiyorum.

Bu konuda, daha önce internette epey araştırma yaptım ve çok farklı yöntemler öğrendim.

Fakat ben bu yazımda; kendi uyguladığım yöntemden bahsedeceğim.

Biraz sonra sizinle paylaşacağım yöntem; hem saçlarınızın yıpranmasını önleyecek hem de sizi uzun vadede kuaför masrafından kurtaracak.

Ben bu yöntemi, yaklaşık iki aydır uyguluyorum. Tüm saçımı, tüp boyayla boyayıp, renk tazeleme işleminden kurtuldum diyebilirim.

Böylelikle, hem saçlarım daha az yıpranıyor hem de saçlarıma daha az zaman ayırmış oluyorum.

Bu şekilde, vaktimi daha iyi değerlendirmek için kendime zamanım kalmış oluyor. 

Hepinizin bildiği üzere, kızıl ya da bakır saç boyaları, çok akıyor. Özellikle tüp boyalar.

Dolayısıyla kızıl saç, diğer saç renklerine göre, daha çok bakım ve ilgi istiyor. Çünkü zamanla saçınızı yıkamaya, kullandığınız bakım ürünlerine vb. bağlı olarak, saçınızın rengi solmaya başlıyor ya da ton farklılıkları oluşabiliyor. 

Bu yüzden, saçınızı sık sık boyamak gelebiliyor içinizden. Ben saçlarımı, bazen ayda bir bazen bir buçuk ayda bir boyuyorum. Saçımın akmış halini de seviyorum. Daha önce bakır renk kullandığım için o bakırımsı görüntü hoşuma gidiyor. Şu sıralar, o bakırlığın alttan gelmesine pek izin vermiyorum ama yine de saçımın akmış rengi de, bir süre beni idare ediyor. 

Saçınızda canlı bir kızıl renk oturtmak istiyorsanız, zemin renginizin en az bakır renge kadar açılmış olması gerekiyor. Bu renk bir saç zemini üzerine, hangi kızıl rengi boyarsanız boyayın, açık ve parlak bir saç tonu elde edersiniz. 

Saçınızın rengini tazelemek için tüm saçınızı tüp boyayla boyamanıza gerek yok. Ancak yukarıda anlattığım gibi, eğer zemin renginiz açık bakır renginde ise.

Renkli saç boyalarının saçınızda tutması ve canlı durması için saç zemininizin de açık renkte olması gerekir.

Tüm saçınızı tüp boyayla boyamak yerine, sadece dip boyanızı tüp boyayla yapıp, saçınızın geri kalanını, yarı kalıcı su bazlı boyalarla boyayabilirsiniz.

Ben bu işlemi, farklı günlerde yapıyorum. Dip boyama işlemini, tüp boyayla yapıyorum. En son kullandığım renk; Akos 7.52 çilek kızılıydı.

Akos 7.52 Çilek Kızılı

Boya ve oksidan (30 vol kullanıyorum) karışımımı hazırlayıp, saç diplerimi boyuyorum. Merak edenler için:

  • Dip boyasını uygulamadan önce saçımın rengini açmıyorum. Karışımı direkt saçıma sürüyorum.
  • Dip boyasını saçımda, 35 dakika bekletiyorum.
  • İki kez renk koruyucu şampuanla yıkayıp, soğuk ya da ılık suyla saçımı duruluyorum. Böylelikle boya daha az akıyor.
  • Dip boyama işlemini, minimum ayda bir maksimum iki ayda bir tekrarlıyorum.

Şimdi gelelim saç cilasını nasıl yaptığıma;

biber-kirmizisi
Jamaican Jeans Color Biber Kırmızı
  • Boyanın içine hiçbir farklı ürün eklemeden direkt olarak ya fırça yardımıyla ya da parmaklarımla boyayı saçıma güzelce yediriyorum.
  • Su bazlı boyaların içine oksidan eklenmiyor. Direkt olarak bu boyaları, saçınıza sürebilirsiniz. 
  • Aynı zamanda, bu boyaların içine saç kremi, saç bakım yağı vb. de eklenmemeli. Bu tarz uygulamalar, saç boyasının yapısını ve pigmentini bozabileceği gibi saçınızda renk dalgalanmalarına da sebep olabilir. 
  • Kullandığım tüp boyalara göre daha çok akan ve duşakabine, ellerime bulaşan bir boya. Fakat renk tonu olarak ben bu rengin bağımlısı oldum. Önceden saçlarım kızıldı ama şimdi bildiğiniz kıpkırmızı. Zamanla boyadıkça daha da kırmızı bir renk oturtmaya başladım. Kızıl rengin saçınıza yerleşmesinde, süreklilik ve bakım yapmak çok önemli. Bu arada, ben bu rengin Acacia markasına ait olanını da kullandım ama Jamaican bana göre bi’ tık daha güzel renk veriyor ve aksa da, sağa sola bulaşsa da biraz temizleyince çıkıyor. 
  • Saç cilası işlemini, saçlarınız kirliyken, banyoya girmeden önce saçınıza uygulayabilirsiniz. Boyayı saçımda, bir ya da bir buçuk saat bekletiyorum. Böylelikle renk daha güzel oturuyor. Kullanım talimatında en az yarım saat bekletmek gerektiği yazıyordu. Siz yine de kullanım talimatını ve saç yapınızı da göz önünde bulundurarak hareket edin.
  • Bu boyaların diğer tüp boyalara göre kimyasal oranı daha az olduğundan ve amonyak içermediğinden, saça verdiği zarar da daha az oluyor. Ben bu boyayla saçımı boyadıktan sonra saç tellerimin yumuşadığını ve parladığını gözlemledim. Bu yüzden, sürekli kullanım için kalbimi kazanmış bir boya oldu. 

Siz de, hem dip boyanızı hem de saç cilanızı, bu şekilde yapmak istiyorsanız, dip boyası için kullandığınız renk ile cila için kullandığınız rengin, birbiriyle uyumlu olmasına, benzer yansımalar içermesine dikkat edebilirsiniz. Bu konu çok önemli. Çünkü saçınızda ton farklılıkları oluşabilir. 

Sormak istediklerinizi, Instagram’dan bana iletebilirsiniz. Aklınıza takılan bir konu olursa çekinmeden yazın.

Başka bir yazıda görüşünceye dek, kendinize çok güzel bakın.

Ebru Bektaşoğlu

 
 
 
       

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir