Deneyim,  Kızıl Saç,  Kozmetik

Saç Boyası Karıştırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yepyeni bir yazıdan herkese merhabalar.

Bugünkü yazımda; Instagram DM üzerinden, sıkça sorduğunuz bir konu hakkında, kendi bilgi ve deneyimlerimi, sizinle paylaşacağım. Hem saç boyası karışımı hazırlarken hem de birbirinden farklı tonları karıştırırken nelere dikkat etmelisiniz, bu yazımda etraflıca anlatacağım.

  • Saç boyası ve oksidan oranını, saç boyasının kullanım talimatında belirtildiği şekilde ayarlamanız gerekir. Birebir oranında ise bu ölçüye sadık kalmalısınız. Belirtilen ölçüye uyulmadığında, beklenmeyen renk sonuçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Saç boyası ve oksidan oranını, dengeli bir şekilde ayarlamak için hassas terazi de kullanabilirsiniz.
  • Birbiriyle uyumlu olmayan saç boyalarını, karıştırmamanız gerekir. Örneğin; kalıcı tüp boyalar ile yarı kalıcı, su bazlı boyalar birbiriyle karıştırılmamalı. Her boya, kendi türeviyle karıştırılmalı.
  • Su bazlı boyalar, direkt olarak saça uygulanabilen boyalar olduğu için içerisine su, oksidan, çeşitli saç bakım ürünleri katılmamalı. Bu tarz boyaların, kullanım talimatında da bu durum, belirtilmiştir. Hem rengin saçınıza daha iyi yerleşmesi için hem de saçınızda olası renk dalgalanmalarının ve ton farklılıklarının önüne geçmek için su bazlı boyaları saçınıza, direkt olarak uygulayabilirsiniz.
  • Birbirinden farklı iki tonu karıştırmayı düşünüyorsanız, çoğunlukla aynı markanın ürünlerini kullanmaya dikkat edebilirsiniz. Ben buna her zaman dikkat edemiyorum ama aynı markanın farklı tonlarını karıştırmayı, daha güvenilir buluyorum.
  • Saç boyası karıştırırken, en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de; karıştıracağınız saç boyası renklerinin, benzer yansımalar içerip içermediğidir. Sıcak bir saç rengi elde etmek istiyorsanız, sıcak yansımalar içeren saç boyalarını karıştırmalı, soğuk bir saç rengi elde etmek istiyorsanız, soğuk yansımalar içeren saç boyalarını karıştırmalısınız. Örneğin; sıcak, bakır ve turuncu yansımalar içeren bir saç boyasını, yine aynı yansımaları içeren farklı bir saç boyası ile karıştırabilirsiniz. Ateş kızılı, yoğun kızıl gibi renkler, sıcak yansımalar içerir. Daha kırmızımsı tonlardır. Fakat lal kızılı, çilek kızılı, şarap kızılı ve viyole saç renkleri; soğuk ve pembe alt tonlu saç renkleridir. Bunların da yansımaları; pembeye, mora çalabilir. Dolayısıyla, ateş kızılı bir saç rengiyle viyole tonda bir saç rengini karıştırmak, uyumlu bir renk sonucu doğurmayabilir. Birbiriyle uyumlu olabilecek, birbirini tamamlayabilecek ve benzer yansımalar içeren saç boyalarını karıştırırsanız, istediğiniz rengi elde etme noktasında, daha başarılı ve içinize sinen bir sonuç elde edersiniz.
bakir-sac-boyasi
Palette Tarçın Bakır Saç Boyası ile Neva Color Tarçın Bakır Saç Boyası (Daha önce, birbiriyle karıştırdığım bakır saç boyaları)
  • Saç boyası karıştırırken, benzer ya da aynı isimde saç boyalarını karıştırabileceğiniz gibi, bir açık bir koyu iki farklı rengi de karıştırabilirsiniz. Bir ara gittiğim kuaför, Lil’afix lal kızılı ile Lil’afix kızıl kestane ya da kestane kızılını -tam olarak ismini hatırlamıyorum- karıştırmıştı. Bunu neden yaptığını sorduğumda da, rengin daha tok ve bir tık daha koyu durması için yaptığını söylemişti. Eğer çok açık bir kızıl saç tonu istemiyorsanız, siz de normalde tek başına kullanıldığında açık renk tutabilecek bir boyayı, bir ton koyusuyla karıştırabilirsiniz.

Bugünkü yazımda, sizinle paylaşmak istediğim deneyimlerim bunlardı. Sizin de bu konuda eklemek istedikleriniz varsa, aşağıya yorum kısmına bırakabilirsiniz. Aynı zamanda, birbiriyle karıştırdığınız ve beğendiğiniz saç boyası karışımlarını da benimle paylaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşünceye dek, kendinize çok güzel bakın.

Ebru Bektaşoğlu

 
 
 
       

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir