Yepyeni bir yazıdan herkese selamlar 🙂
Nasılsınız? Umuyorum iyisinizdir ve hayatınızdaki pek çok şey, yolunda gidiyordur.
Instagram mesajlarınıza, eskisi kadar hemencik dönemiyorum. Ama işten eve dönerken, çoğunlukla istasyonda beklerken, mesajlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor. Daha önce de, bugünkü gibi bir soru & cevap yazısı paylaşmıştım. Çoktandır bu tarz bir yazı paylaşmıyordum. Gelen mesajlar içinden seçtiğim birkaç tane soruyu buraya ekleyip, başkalarına da yardımcı olmak adına, bugün bu yazıyı paylaşmak istedim.
20 vol oksidan ile 30 vol oksidan arasında farklar vardır. Ben saçımı , 30 vol oksidan kullanarak boyuyorum. 30 vol oksidan 20 vol oksidana göre, saçın rengini birkaç ton açarak boyamaya yardımcı olur. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Kendi doğal saçım , kumral-kahve tonlarında olduğu için bu renklere saçımı daha önce hiç boyatmadım. Kızıl saçtan sadece bakır renge geçtim. Kumral tonlar için saçtaki kırmızı boyayı akıtmak gerekebilir. Özellikle küllü kumral tonları için. Fakat kahverengi, kumrala göre daha koyu bir renk olduğu için saçtaki kırmızı boya aktıktan sonra, direkt boyayabilirsiniz. Yalnız, eğer saçınızda çok canlı bir kızıl varsa ve zemin renginiz çok açık ise kahverengi boya saçınızdan aktıkça, alttaki kızıllık ortaya çıkabilir. Deneyenlerin geri bildirimlerine dayanarak söylemek istedim.
Siyaha, kahverengiye ve koyu renklere boyanmış saçlarda , kızıl –kırmızı tonlar tutmaz. Kendi doğal saçınız kahverengi ise canlı bir kızıl tonu olmasa da, ilk boyamada orta koyulukta bir kızıl rengi tutturmak mümkündür. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Ben bu konuda, iki farklı yol izliyorum. 🙂 Birincisi; saçımı ilk boyattığım haftalarda, saç rengim çok aktığı için saçlarımı yıkarken eldiven takıyorum. Ellerime ve tırnaklarıma renk bulaşmaması için. İkincisi ise; açık renk ojelerimi, duştan sonra sürmeyi tercih ediyorum. 🙂 Diğer türlü, saçımdan akan boya, ojelerimin rengini değiştiriyor. Misal, geçenlerde pastel mavi bir oje sürdüm. Duşa ojelerimi çıkarmadan girmiştim. Duştan çıktıktan sonra, ojelerim lila rengine dönüşmüştü. 🙂 Aslında benim gibi sürekli oje değiştiren biriyseniz, bu durum eğlenceli olabiliyor. Renk farklılaştığı için oje değiştiresim gelmiyor. Fakat çok açık renkteki ojeler için maalesef hiç de hoş bir durum olmuyor. 🙂
Boya ve oksidan karışımı, saça mümkün olduğunca, hızlı bir şekilde uygulanmalı. Çünkü bu ürünler kimyasal içerdiği için bozulma ihtimali oluşabilir. Dolayısıyla, boya ve oksidan karışımı, çok fazla bekletilmeden saça uygulanmalı ve bu karışım, saç boyasının kullanım talimatlarında belirtildiği süre baz alınarak saçta bekletilmeli. Bu süre geçtikten hemen sonra da saçlar , ılık suyla ve mümkünse renk koruyucu şampuan ile yıkanılıp iyice durulanmalı.
Şu ana kadar kullandığım tüm yarı kalıcı, su bazlı saç boyaları içinde, ateş kızılına en yakın ton; Jamaican Jeans Color Ateş Kırmızı (Fire Red) adlı rengiydi. Fakat bu renkler neon renkler olduğu için saçınıza bu renkleri sürdüğünüzde, yine de az da olsa ton farklılıkları oluşabilir. Ancak şunu söylemem gerekiyor ki, yarı kalıcı saç boyalarının renkleri tüp boyalara göre daha canlı, göz alıcı ve çarpıcı renkler bana göre. 🙂 Özellikle zemin rengi bakır, sarı gibi açık renkte olanlar için muazzam canlı tonlar yakalanabiliyor. Ateş kızılına en yakın renk; ateş kırmızısı geldi aklıma. Diğer kullandığım renkler için buraya tıklayabilirsiniz. 🙂
Evvet, bir yazının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. 🙂 Umarım bu yazı, sizin için faydalı olmuştur. Farklı bir sorunuz olursa da çekinmeden yazabilirsiniz. 🙂
Saç boyama , saç bakımı ya da aklınıza gelebilecek birçok konuda merak ettikleriniz ve danışmak istedikleriniz için bana aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz:
Mail: ebrubektasoglu@gmail.com
Facebook
Twitter
Tumblr
Instagram
Snapchat: ebru_bektasoglu
Ebru Bektaşoğlu
Facebook Yorumları