-
Eşya Değil, Anı Biriktirin
Minimalist yaşam felsefesiyle; daha sade, duru, huzurlu ve verimli bir yaşamım oldu.
-
Kendine dön…
Kendimize vakit ayırmak ve kalbimizin sesini dinlemek için dünyayı bazen sessize almak gerekiyor. Hayatımızın hiçbir döneminde iç sesimize bu kadar kulak verebildiğimiz ve kendimize dönebildiğimiz bir zaman daha olmamıştı.
-
Eşyalar üzerine…
Bir evi ev yapan nedir sizce? Eşyalar mı insanlar mı? Eşyalar yalnızca ihtiyacımızı karşılamak için vardır. Araç değil de amaç haline dönüştüğünde evinizde bir karmaşa olur.
-
“Hayır” diyebilmek…
"Hayır" diyebilmek ve "sınırlarımızı koruyabilmek" şu dünyada yaşamımızı kolaylaştıran ve verimliliğimizi artıran iki önemli beceri. Ancak bu durum bazen zorlaşabiliyor ve bizi hiç de istemediğimiz sonuçlara götürebiliyor.
-
Vazgeçmek…
Evde, günlük hayatta, iş hayatında, sosyal medyada sadeleşin.
-
Less is More Nedir?
Günümüzde minimalist yaşamın popülerlik kazanmasıyla birlikte bazı terimlere ve yaklaşımlara aşina olduk. Bu yaklaşımlardan biri de; Less is More. ''Az, çoktur'' felsefesi. Bu yaklaşımın özünü ve ne anlama geldiğini, karantina süreciyle birlikte daha iyi kavradığımızı düşünüyorum. Çünkü karantina süreciyle birlikte tüketim alışkanlıklarımız da değişti. Birçoğumuz sahip olduklarımızla mutlu olmanın farkına vardık.
-
Minimalist Yaşam Size Ne Kazandırır?
Yepyeni bir yazıdan herkese merhabalar. Daha az tükettiğimiz, daha çok soluklandığımız, kendimize ve sevdiklerimize daha çok vakit ayırdığımız şu günlerde minimalist yaşamın faydaları üzerine sizin için bir yazı hazırlamak istedim. Minimalist yaşam felsefesi; azın çok olduğunu, azla yetinmenin mutluluk sağladığını vurgular. Minimalist bir yaşamı benimsediğinizde neler kazanabileceğinize şimdi hep birlikte bakalım.