-
Sara Nilgün Aldoğan ile Feminizm, Toplumsal Cinsiyet, Ataerkillik ve Şiddet Üzerine
Merhaba sevgili dostlarım. Uzun zamandır bloğumda röportaj paylaşmadığımı fark ettim. Bu nedenle sizin için hem aydınlatıcı hem de farkındalık oluşturabilecek bir röportaj yapmak istedim.
-
Kadınların En Çok Maruz Kaldığı 4 Cinsiyetçi İfade
Yepyeni bir yazıdan herkese kocaman bir merhaba. Bugünkü yazımın konusu; cinsiyetçi ifadeler. Bu yazımda sizin için; günlük hayatta en sık duyduğumuz 4 cinsiyetçi ifadeyi ve bu ifadelerin nasıl psikolojik şiddete yol açtığına değineceğim.
-
Birini Tanımanın En Etkili 10 Yolu
Yeni bir yazıdan daha herkese merhabalar. Bugünkü konumuz; insanları iyi tanımak. İster yeni tanıştığınız biri olsun ister hayatınıza çok kısa bir sürede girmiş ve hayatınızda yer edinmeye çalışan biri olsun, birini iyi tanımanın yolları nelerdir, birinden nasıl emin olursunuz, o kişiye nasıl güvenirsiniz, bu yazımda sizinle bazı ipuçları paylaşacağım. Kişilerarası iletişimde bu ipuçlarına dikkat ederek insanları daha iyi gözlemleyebilir, onlar hakkında düşüncelerinizi doğru şekillendirebilir ve onlarla ilgili doğru bir karara varabilirsiniz.
-
Virginia Woolf – Kendine Ait Bir Oda Romanından Kulağa Küpe Yapılası 12 Alıntı
"İsterseniz kitaplıklarınıza kilit vurun; ama zihnimin özgürlüğüne vurabileceğiniz ne bir kilit var ne de bir sürgü, ne de kapatabileceğiniz bir kapı."
-
Öğreneceğiz, Çocuklarımıza Da Öğreteceğiz
Ufacık yaşlardan itibaren etrafını pembe tellerle çevirdiğiniz kız çocuklarını artık özgür bırakın, düşleri mavi olsun. Bir kadın, hiçbir baskı altında kalmadan, dilediği gibi mühendis olsun, futbolcu olsun ama yeter ki dilediği gibi bir hayatın sahibi olsun.
-
Toplumsal Cinsiyet Nedir?
Toplumsal Cinsiyet kavramı; belirli bir toplumun kadınlar ve erkekler için uygun gördüğü toplumsal beklentiler, roller ve davranışları ifade etmektedir. Toplumsal cinsiyet doğuştan gelmez, fizyolojik değildir. Her toplum, kadınlara ve erkeklere belirli roller biçer. Toplumun kadına ve erkeğe biçtiği roller, genellikle hiyerarşik bir yapıdadır. Birey, toplumun kendisinden beklediği rollere uyum sağlamadığında toplumdan dışlanır ya da ayrımcılığa maruz kalır.